Заповядайте на „Зелено кино за зелена Дружба“

2018-09-12
Заповядайте на „Зелено кино за зелена Дружба“

Заповядайте на „Зелено кино за зелена Дружба“

Под надслов „Зелено кино за зелена Дружба“ ще премине специалното събитие, което софийския телеком NET1 в партньорство със Столична община - Район „Искър“, организират за жителите и гостите на кватрал Дружба.

Мероприятието има за цел да подчертае важността на темата за околната среда и отговорността, която всеки от нас носи за опазването ѝ, и ще бъде съпътствано от благородната инициатива за събиране на средства за озеленяването на градинката при блок 506 в квартала.

В програмата на събитието са предвидени разнообразни еко активности под формата на игри, томболи и забавления за малки и големи.

Малчуганите ще могат да се включат в образователни предизвикателства, формиращи и възпитаващи екосъзнание в специалния „Детски научен клас“.

Гвоздеят на вечерта ще бъде филм, част от кампанията на National Geographic - „Planet or Plastic”, с участието на азиатската мегазвезда Джеки Чан.

Всички желаещи, които искат да подкрепят зелената кауза на събитието, ще могат да го направят, като дарят средства на доброволците от инициативата на „Фондация 77“ „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА“.

Подобряването на градската среда и зелените политики са неизменна част от политиката за корпоративна социална отговорност на софийския телеком. Набраната от гражданите сума ще бъде удвоена от NET1 и ще бъде използвана за закупуването и засаждането на нови дръвчета в градинката и превръщането й в ново зелено пространство в квартала и града.

Партньори на събитието са Район Искър, Столична община и Фондация 77.