Завърши инициативата „Аз чета“ по повод Международния ден на детската книга

2019-04-18
Завърши инициативата „Аз чета“ по повод Международния ден на детската книга

 

Първокласниците от 68-мо СУ „Акад. Никола Обрешков“ не само могат гладко да четат, но са и истински таланти. Показаха го днес по време на посещението на общинския съветник от район „Искър“ Лорита Радева, която им гостува по повод инициативата й „Аз чета“.
Събитието се провежда във всички училища в района по повод Международния ден на детската книга, съвместно с районната администрация.
Първокласниците от 68-мо СУ посрещнаха г-жа Радева и гостите си от район „Искър“ с истинско представление на сцена. Децата пяха песни и рецитираха стихотворенията „Родна реч“, „Първите уроци“, „Аз съм българче“, „Отечество любезно“. Но показаха и, че са изключително любознателни. Възползваха се от присъствието на г-жа Радева, която е председател на Постоянната комисия по опазване на околната среда към Столичния общински съвет и я засипаха с въпроси от екологичната сфера. Питаха я трябва ли да пазим природата, какво е значението на дърветата и цветята за хората, говорят ли цветята със собствен език, ценна ли е водата и как да я пазим чиста, трябва ли да засадим поне едно дърво и как да бъде зелена планетата ни. А най-голямата изненада на сцената беше прочитането на едно есе, написано от първокласничката Биляна Цветкова, участвало и спечелило първа награда в тазгодишния конкурс, организиран по идея на г-жа Радева по повод Световния ден на водата.
По традиция, г-жа Радева подари на всяко от децата по една книжка с приказка. А тя получи от тях комплимент – цветя. И най-ценното – много усмивки и добро настроение.
Г-жа Радева и администрацията на район „Искър“ благодарят на директора на 68-мо СУ г-жа Румяна Парцова за съдействието при организацията на инициативата „Аз чета“, а на първокласниците и учителите им – за неповторимата емоция от подготвеното тържество.