Обогатяване на библиотеките в район „Искър“ по повод Деня на Библиотекаря и Празника на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий

2019-05-15
Обогатяване на библиотеките в район „Искър“ по повод Деня на Библиотекаря и Празника на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий

 

От днес читателите в район „Искър“ ще могат да избират четивото си сред по-голямо разнообразие от заглавия.
Народните представители от 44-тото Народно събрание Evgeniq Aleksieva и Valentin Radev обогатиха библиотеката на ОКИ – Дом на културата „Искър“ с книги на български и чуждестранни автори. Инициативата им е по повод Деня на библиотекаря и Празника на българските просветители - Светите братя Кирил и Методий.
Г-жа Алексиева и г-н Радев изразиха задоволството си от изобилието от заглавия в библиотеката и пожелаха все повече и повече читатели от район „Искър“ да намират чрез книгите в ОКИ – Дом на културата „Искър“ пътя към познанието, обогатяването на речта и светогледа.
„Сърдечно благодарим за този жест, който правите за нас за втори път“, обърна се към тях директорът на ОКИ – Дом на културата „Искър“ Евгения Михайлова и им пожела на добър час.
По време на събитието присъстваха и общинският съветник Lorita Radeva и кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков.

 Г-н Цеков благодари за инициативата на г-жа Алексиева и г-н Радев и сподели, че благодарение на г-жа Михайлова програмата на ОКИ – Дом на културата „Искър“ е препълнена с културни събития, които радват малки и големи, жители и гости на района. Г-жа Михайлова пък изрази огромната си признателност към г-жа Радева за всичко, което прави през годините, за да бъде подпомагано развитието на Дома на културата в „Искър“.
С над 60 заглавия бяха обогатени и други три библиотеки в район „Искър“ - библиотеките в клуба на инвалида в с. Бусманци, клуба на пенсионера и инвалида в ж.к. „Дружба-1“ и Народно читалище „Елин Пелин – 1926“. Те бяха връчени от името на народните представители от общинския съветник Лорита Радева. Тя се срещна с членове на двата клуба и с ръководството на читалището в Бусманци и им пожела да продължават да черпят с пълни шепи от богатството на книгите, защото книгите хранят младостта, веселят старостта, украсяват щастието, а в нещастие предлагат убежище и утеха.
Книгите, с които бяха обогатени библиотеките са на български и чуждестранни автори, сред които неповторимите български класици Йордан Йовков, Пейо Яворов, Елин Пелин, Иван Вазов, Димитър Талев, смятаният за най-голям френски майстор на късия разказ Ги дьо Мопасан и любимката на малки и големи шведска детска писателка Астрид Линдгрен.