„Зелени пътеки към библиотеката“

2019-08-05
„Зелени пътеки към библиотеката“

 

Парк „Езерото“ в ж.к. „Дружба-1“ от тази година е включен в локациите, на които Столичната библиотека организира летни читални в паркове и градини в София.
Събитията са част от инициативата „Зелени пътеки към библиотеката“ – кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики.
Зелената библиотеката на открито ще гостува в парк „Езерото“ на 17 август 2019 г. от 10 ч до 16 ч. Всеки, който желае може да я посети, да прочетете книга сред природата, да участва в арт ателиета и да се срещне с писатели, поети и музиканти. Малките любители на книгата могат да оцветяват занимателни книжки и да рисуват.
Ще се проведе и традиционната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Посетителите могат да вземат нова или да оставят вече прочетена книга. В инициативата през 2018 година са били дарени от софиянци за софиянци над хиляда книги.
В парк „Езерото“ е разположена и къщичка за книги, чрез която инициатива с взимане и оставяне на четиво е достъпна целогодишно.
Повече информация за „Зелени пътеки към библиотеката“ може да видите в линка: https://www.libsofia.bg/…/stolichna-biblioteka-v-parkovete-…