Открито кино на открито в жк. „Дружба-1“

2019-08-05
Открито кино на открито в жк. „Дружба-1“

 

Обичате ли българското кино?
През август район „Искър“ ще бъде любезен домакин на проекта Блок Кино, който ще даде възможност на дружбенци да се насладят на три нови български филма, излъчени на открито, близо до домовете ни – в обичания парк „Езерото“ в ж.к. „Дружба-1“.
Проектът се организира от сдружение „Ас“ с подкрепата на Столична община и магазини ИКЕА. Ж.к. „Дружба“ е един от 11-те софийски квартала, в които киното на открито ще гостува това лято.
На 13 август (вторник) в парка до езерото (зад Дом на културата "Искър") ще бъдат излъчени пълнометражният филм Каръци/Losers и късометражният "Три сестри и Андрей" – от 20:45 ч. до 22:30 ч. На следващия ден – 14 август (сряда) от 20:45 ч. до 22:30 ч., зрителите ще могат да се насладят на българския документален филм "Последната линейка на София".
Входът е свободен.
Проектът Блок Кино стартира през лятото на 2015 г. с отворени прожекции на нови български филми на открито в междублоковите пространства. Зрителите могат да се срещнат с българско анимационно, документално и игрално кино през юли и август.
Блок Кино е част от календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
Програмата на прожекциите и в останалите квартали на София можете да видите в линка: https://blok-kino.com/programa/