Нови автобуси по линия 204

2019-09-10
Нови автобуси по линия 204

 

Линия 204, която обслужва пътниците от и за район „Искър“ вече ще се обслужва от нови автобуси МАН. От понеделник, 16 септември, линията се поема от „Столичен автотранспорт“ ЕАД.
 - Автобусите са 18-метрови - с двойно повече места за пътници спрямо сегашните автобуси от тази линия. МАН "Lion’s City G" са с най-високия екологичен клас ЕВРО6, нископодови и климатизирани. Те са част от третата партида от 60-те съчленени автобуса MAN, които Столична община достави през тази година.
 - Това е второ обновяване на автобуси от линия 204, след като през май т.г. бяха пуснати 40 съчленени автобуса на природен газ, част от които обслужваха линията.
 - В края на април т.г. нови автобуси влязоха в експлоатация и по линия 604. За четвърти път от началото на годината се обновява автопарка с автобуси, движещи се в район „Искър“. През януари т.г. бяха пуснати нови автобуси на природен газ, обслужващи линия №84.
Автобусите са климатизирани и нископодови, с екостандарт ЕВРО6, който фиксира по-ниски максимални стойности на прахови частици и азотен оксид за емисиите на километър.
 - За няколко години Столична община направи най-мащабната модернизация на градския транспорт – 90% от автобусите на линия са нови, с най-високия екологичен стандарт ЕВРО6. Така вредните емисии от обществения транспорт намаляха 2,5 пъти.