„ Аз знам! Движи се безопасно по пътищата!“

2019-11-07
„ Аз знам! Движи се безопасно по пътищата!“

С празник на пътната безопасност завърши днес поредицата от състезателни игри, проведени в училища в район „Искър“ по проект, спечелен от районната администрация в партньорство със ‘‘Сдружение „Национален клуб Би-бит“ - „ Аз знам! Движи се безопасно по пътищата!“.
В празника участваха отборите на 108. СУ „Никола Беловеждов“, 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“ и 150. ОУ „Цар Симеон Първи“, които са финалисти от състезанията по безопасност на движението, които се проведоха в два кръга – вътрешноучилищен и междуучилищен.Днес клоунът Бате Роско показа на децата как безопасно да се движат с колело по улицата – как да подадат сигнал, ако искат да завият, да спират на пешеходна пътека и да я пресичат като пешеходци с бутане на велосипеда. Бате Роско забавлява децата и като им показа как се жунглира, а вокална група „Жълтурчета“ от 4. ОУ поздрави децата с песни. Накрая най-добрите бяха наградени от вр.и.д.-кмет на район „Искър“  Петър Моллов.
Всички ученици получиха грамота за участието си в празника и раница, с папка и химикал.
Целта на проекта е да се намалят нарушенията на Закона за движение по пътищата, като най-малките жители на район „Искър“ спазват правилата за безопасно движение.