Възстановено е движението по бул. "Искърско шосе"

2020-05-20
Възстановено е движението по бул. "Искърско шосе"
Готова е цялостна подмяна на пътната настилка в участъка от реализацията на проекта за рехабилитация на бул. „Искърско шосе“ - от ул. ”Туше Делииванов” до ул. ”Илия Бешков”, която е с дължина почти километър.
Това показва инспекцията на кмета на София Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, която заедно с кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков и зам.-кмета по строителството Цветан Божинов/Tsvetan Bojinov провериха ремонтните дейности на място днес.

Движението е възстановено, подменени са всички бетонови бордюри и отводняването, поставени са енергоспестяващи осветителни тела на уличното осветление и нови светофарни уредби на регулираните кръстовища. От 13 май движението на пътни превозни средства и автобусите на градския транспорт бяха пренасочени по нови маршрути заради ремонтните работи.

Продължават довършителни работи по изграждането на тротоарите, велосипедна алея и вертикална планировка. Очаква се при подходящи метеорологични условия работата да приключи през юни.

Предвижда се допълнително по бул. „Искърско шосе“ да се изградят и подменят спирконавеси на градския транспорт и да се ремонтира ул. „5001“ от ул. “Димитър Пешев“ от входа на кв. “Димитър Миленков“.