Фонтанът в езерото отново разпръсква настроение и радост

2020-06-25
Фонтанът в езерото отново разпръсква настроение и радост
От днес фонтанът в езерото отново ще разпръсква настроение и радост за всички посетители на парка в ж.к. „Дружба-1“. Съоръжението отново бе пуснато, след като бе спряно заради студените месеци и усложнената епидемична обстановка.
 Освен невероятната атмосфера, която създава, фонтанът около езерото има и изключително полезна функция. Изградена е система за аериране на водата, която подобрява условията на живот на обитателите и ограничава заблатяването. Езерото се обитава от над половин тон шаран, толстолоб и каракуда. А във водите и по бреговете му могат да бъдат видени десетки полудиви зеленоглави патици.
Разходката край езерото е атрактивна и през вечерните часове, когато бяла светлина от декоративното осветление обгръща фонтана и аератора.
Фонтанът в езерото бе поставен преди две години и оттогава е неизменна част от езерото, като създава приятно настроение за разходка и отдих. Съоръжението се състои от два елемента, като високия стълб е единствен по рода си в страната.
В парка край езерото съвсем скоро ще бъде готова и фитнес площадка на открито, която е част от първия етап от цялостната реконструкция на парка. Предстои и изграждане на площадка за разходка на домашни любимци, обновяване на две детски площадки и създаване на амфитеатър до понтона на езерото, където се хвърля кръста на Богоявление. В процеса на работата е включено и обновяване на части от алейната мрежа.