Деца от район "Искър" участваха в открит урок "Пресичам безопасно"

2020-10-16
Деца от район "Искър" участваха в открит урок "Пресичам безопасно"

Как да пресичаме на пешеходна пътека, да познаваме знаците на регулировчика и сигналите на светофара, и още много полезни съвети за безопасност на движението показаха пътни полицаи от СДВР на деца от район „Искър“ днес.
 

По инициатива на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков се проведе открит урок „Аз пресичам безопасно“, на която нагледно полицаите обясниха на първокласници от 108. ОУ „Никола Беловеждов“ и деца от 13. ДГ „Калинка“ основните правила за движение на специализираната площадка в ж.к. „Дружба-1“.
Всички малки участници в движението получиха светлоотразителни ключодържатели, които да закачат на раниците и чантите си, за да могат да се виждат отдалеч. Подаръците са подсигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни (МКБППМН).

 

Истинска радост за децата бе възможността в края на урока по пътна безопасност да разгледат отблизо полицейски автомобил, който бе с включени светлини и сирени. Пълни с впечатления и усмивки деца и учители благодариха за полезния урок и обещаха да пресичат безопасно.


„Пресичам безопасно“ е поредната инициатива за безопасност на движението в район „Искър“. Във връзка с настъпващия есенно-зимен сезон и намаляващата светла част на денонощието за районната администрация е важен приоритет превенцията и безопасността на пътя.