Никол Иванова Иванова

2016-05-26
Никол Иванова Иванова

Никол Иванова Иванова е на 8 години от град София Живее в Дружба . Учи в 69 СОУ Димитър Маринов - 2 клас . Занимава се с народно пеене от 2014 в читалище Искър.

Първото и участие е на международния конкурс "Кръстопът на Музите" 2014, на който печели златен медал и грамота. Второто и участие за 2014г е бронзовият медал в Латвия – Рига ,където се проведе Международен фестивал за вокал „Riga Symphony" 2014 Там тя печели: - бронзов медал и грамота за трето място в направление "Народно пеене"; - почетен плакет за отлично представяне; - покана за международен фестивал в Испания; - покана за международен фестивал "Prince & Princess of the World" - България. 2014 година. Никол взима участие на Коледния бал „Деца и Звезди против насилието над деца“ както и на "Седмица на детската мода". На фестивала "Орфеева дарба" 2015г спечели сребърен медал, в направление Народно пеене първа възрастова група. През май месец в гр. Мещица печели сребърен медал за индивидуално изпълнение и първо място и купа за дует. През юни печели бронзов медал в Дрен. През 2015г печели златен медал за трио "Малешево пее и танцува" - с.Микрево През Ноември 2015г участва и печели сребърен медал за дует в Четвъртия Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2015”, който се проведе на 21 и 22 Ноември 2015г. в ОКИ ”Красно село”, гр. София под патронажа на Министерство на Културата на Република България, Кметът на гр. София – г-жа Йорданка Фандъкова През Декември 2015г участва за втори път на Международния фестивал за вокал „Riga Symphony"2015 на който да представи България редом до участници от 35 различни държави.Там тя спечели сребърен медал, диплом и плакет в направление "Световен хит" с песента Една българска роза, бронзов медал в направление "Авторска песен" и бронзов медал в направление " Народно пеене". Получи покани и за фестивали в Испания и Казахстан.

През 2016г неин музикален ръководител става г-жа Янка Рупкина въпреки краткото време за подготовка Никол се явява на фестивала "Орфеева дарба" направление Народно пеене и спечели второ място и сребърен медал във Втора възрастова група, като си изпява песните акапелно, което е много трудно за дете на нейната възраст. Сега се подготвя за фестивали в гр. Мещица "Дай бабо огънче", гр. Китен "Атлиманска огърлица, има покана отново за „Riga Symphony"2016 но за съжаление без спонсори няма да може да замине.

Надяваме се че тази бариера ,която спира участието на Никол ще се вдигне благодарение на финансовата подкрепа на хора , които вярват че мечтите се сбъдват. Благодарим от цялото си сърце за Вашата помощ , за едно 8 годишно дете това означава наистина много, защото всяка следваща победа е нейната мотивация да се развива и да мечтае за голямата сцена.