Районен празник на плувните спортове в 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“

2019-10-21
Районен празник на плувните спортове в 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“

В събота 68 СУ "Акад. Никола Обрешков" - официална страница и район „Искър“, съвместно със спортен клуб ЦДНА-2013“, организираха Районен празник на плувните спортове, посветен на 140 години София – столица на България под наслов „140 години София – 140 деца“.
   Спортният празник се проведе в плувния басейн на 68. СУ, който благодарение на Районната администрация „Искър“ беше обновен, ремонтиран и започна да функционира. На състезанията по плуване участваха деца в различни възрастови групи от училища в района. Всички те се справиха прекрасно и изкараха дължините си в басейна докрай.
 Сред зрителите на плувното състезания бяха проф. Светослав Иванов - председател на БСФС и консултант на комисията на Младежта и спорта към Народното събрание, проф. Пламен Матеев – зам.-председател на клуб Спортен клуб „ЦДНА – 2013“, Георги Дангалаков – треньор на единствената българка с олимпийско злато в плуването Таня Богомилова, Надежда Василева – треньор на олимпийския шампион по гребане Ваня Гешева, Любомир Лазаров – член на УС на БФПС.
  68. СУ “Акад. Никола Обрешков“ беше любезен домакин и съорганизатор с район „Искър“ и на петъчен спортен празник - Европейски ден на спорта в „Моето училище“ по мотото „Здрави и щастливи спортуваме заедно“.
 Учениците играха карате, йога, футбол, народна топка и други спортове.
 Разбира се, накрая всички получиха подаръци.
Район „Искър“ благодари на директора на 68. СУ Румяна Парцова за съвместната организация на спортните празници.
 Те се провеждат по два проекта на Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община и са в подкрепа на инициативата “София за Европейска столица на спорта“.
 Проектите са насочени към развитието на извънкласните дейности в областта на физическото възпитание, спорта и здравословния начин на живот.
  Район "Искър" благодари за организация на спортните празници в училището на директора на 68. СУ г-жа Румяна Парцова.