Районната администрация "Искър" помогна на 62-годишен мъж, чиято каравана изгоря при пожар

2020-11-24
Районната администрация "Искър" помогна на 62-годишен мъж, чиято каравана изгоря при пожар

Кметът на район „Искър" Ивайло Цеков организира оказване на съдействие и помощ на 62-годишния Марин Асенов, след като миналата нощ е изгоряла при пожар караваната, която той обитава.
 

Тази сутрин зам.-кметът на района Petar Mollov посети пострадалия на мястото на изгорялата каравана при бл 321 в ж.к. „Дружба-2“. Г-н Моллов изрази загрижеността на ръководството на района за случилото се и на Марин Асенов бе предложено да бъде настанен в един от Центровете за временно настаняване към Столична община. Г-н Асенов отказа настаняването и подписа декларация за това с мотив, че не му харесва да живее в такъв Център и предпочита да спи на диван на мястото на изгорялата каравана. Аргументите на кмета Цеков и зам.- кмета Моллов, че в предстоящите зимни месеци нощуването и живеенето под открито небе са риск за здравето му, не бяха приети от Марин Асенов.

 

От страна на районната администрация „Искър“ е създадена организация от утре 62-годишният мъж да получава благотворително ежедневно топла храна.
Мъжът е родом от с. Румянцево, Ловешко, но повече от 40 години живее в София и не притежава лични документи, което допълнително усложнява оказването на съдействие от страна на общината. Зам.- кметът Моллов предложи на пострадалия съдействие за създаване на организация да му бъде издадена лична карта, което Марин Асенов не прие.

 

Кметът на район „Искър" и районната администрация ще продължат да следят случая и имат готовност да окажат съдействие на Марин Асенов при необходимост и съгласие от негова страна.