Отлично представяне на всички екипи, участвали в междуучилищен иновационен лагер в район "Искър"

2021-03-11
Отлично представяне на всички екипи, участвали в междуучилищен иновационен лагер в район "Искър"
Решаването на актуален казус за предизвикателствата на онлайн обучението представиха ученици от район „Искър“ по време на междуучилищен иновационен лагер под мотото „Гласът на децата в Дружба“.
Събитието се организира за втора година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател кмета на района Ивайло Цеков.
 
Шест училищни екипи заедно със своите ментори представиха пред общинския съветник и председател на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет Lorita Radeva, началника на отдел „Образование“ в район „Искър“ Милена Хаджийска и секретаря на Местната комисия Людмила Стоева своите идеи за това как да помогнат на момиче, потънало във виртуалното пространство да се справи с новите образователни потребности и да бъде активно и отговорно в онлайн среда.
Иновационният лагер се състоя през онлайн платформа, а домакин на събитието бе 108. СУ „Никола Беловеждов“, за което им благодарим.
 
Изключително интересни и актуални бяха представените презентации на децата от 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“, 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“, 69. СУ „Димитър Маринов“, 108. СУ „Никола Беловеждов“, 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ и 163. ОУ „Черноризец Храбър“, Учениците от шести и седми клас показаха оригинални проекти, които зарадваха журито със своята креативност.
 
Благодарим от сърце на всички деца и техните учители, които проявиха въображение и доказаха, че децата на район „Искър“ са мислещи и активни млади хора, с които можем да се гордеем. Изказваме и благодарност към директорите на всички училища, които в тази нетрадиционна за всички ситуация, подкрепиха иновационния лагер.
 
След много трудно решение журито определи победителите, а наградите ще бъдат раздадени през следващата седмица при спазване на всички противоепидемични мерки.
 
Инициативата на Местната комисия има за цел да затвърди в учениците нагласата, че училището е среда, в която ръка за ръка вървят толерантността, творчеството, споделянето на идеи и мнения, да провокира интерес към нетрадиционния процес на учене, както и да покаже, че науката не е спътник на скуката.