Олимпийската шампионка Стойка Кръстева подкрепи инициативата на Столична община за разполагане на екопавилион в парк "Дружба"

2021-09-13
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева подкрепи инициативата на Столична община за разполагане на екопавилион в парк "Дружба"
???? Олимпийската ни златна медалистка от Токио Стойка Кръстева взе участие с усмивка и огромно желание днес в инициативата на Столична община за разполагане на екопавилион в парк „Дружба“, в който всеки можеше да остави ненужен текстил или дребни електроуреди.Кампанията е част от проектите на Столична община, които събират столичани в общата кауза и с грижа към околната среда.
На място присъстваха и общинският съветник и председател на комисията по опазване на околната среда към Столичния общински съвет Лорита Радева, зам.- кметът по екология Десислава Билева и кметът на район „Искър" Ивайло Цеков, както и много граждани от района ни с отношение към опазването на околната среда.
???? Благодарим на всички, които показаха, че екокаузите традиционно са важни за района ни, който в последните години се превърна в още по-красив и зелен, благодарение на всеотдайната съвместна работа по програмата на Столична община "Зелена София" между етажните собствености в "Искър" и районната администрация със съдействието на г-жа Радева, която е жител на района.
На място всички посетители получиха подробна информация за кампаниите провеждани от Столична община, свързани със запазването на околната среда като за подмяна на отоплителни уреди, за точните локации за изхвърляне на едрогабаритен отпадък и др.
????От екипа на зам.-кмета г-жа Билева бяха предвидили и малки подаръчета за гостите на екопавилиона за гражданската отговорност и доброволчеството, а четириногите любимци от ОП„Екоравновесие“ създадоха много настроение и радост на децата и всички почитатели на животните.