Спортен празник „Детска олимпиада" се проведе в 96. ДГ "Росна китка"

2022-05-10
Спортен празник „Детска олимпиада" се проведе в 96. ДГ "Росна китка"
????Колко бързи смели и сръчни са, показаха днес децата от 96. ДГ „Росна китка“ на Спортен празник „Детска олимпиада“, организиран от учителите и ръководството на детската градина.
 
???? “Поздравявам ви за инициативата, тъй като спортът е здраве. Радвам се, че времето на пандемията отмина и днес отново сме заедно на този спортен празник в обновения двор на детската градина“, обърна се към децата кметът на район „Искър Ивайло Цеков и поздрави за организацията учителите и директора на детската градина Татяна Радева. Поздравления те получиха и от общинския съветник от район „Искър“ Лорита Радева, която изпрати поздравителен адрес до ръководството на 96. ДГ, в който се посочва, че всяка спортна проява на най-малките жители на район „Искър“ е стъпка към по-добро физическо развитие и активен начин на живот.
 
⚽️????????По време на „Детската олимпиада“ децата от всички групи в детската градина, заедно със своите учители участваха в различни спортни състезания, сред които играта „Строителна бригада“, яздене на пръчка, „Бързо премини, плодовете събери“, „Нисък клек и пренасяне на пантофи“ и още много други. Децата показаха и колко добре могат да танцуват, като специално поздравиха всички присъстващи в двора родители и своите учители с невероятни танцови изпълнения.
 
????????А накрая родителите им се включиха в спортния празник и за финал се хванаха на хоро.