Обработка срещу комари и бълхи ще бъде извършена на територията на район „Искър“

2022-07-19
Обработка срещу комари и бълхи ще бъде извършена на територията на район „Искър“
????????????Обработка срещу комари ще бъде извършена на територията на район „Искър“ днес. Третирането се прави в тъмната част на денонощието - след 21 ч, с генератори за ултра малообемно разпръскване. Въздушната обработка се извършва поетапно в „Дружба – 1“, ж.к. „Дружба-2“, кв. Абдовица, кв. Димитър Миленков и с. Бусманци.
 
✅За използваните препаратите е издадено разрешение за предоставяне на пазара от Министерство на здравеопазването при спазване на изискванията на Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси.
 
????❎Освен третиране срещу комари, в сряда в район „Искър“ започва и обработката на тревни площи срещу бълхи. Дезинсекцията ще се извърши в периода от 20 до 22 юли 2022 г, като екипите ще стартират обработката в 5 ч. сутринта успоредно от ж.к. „Дружба – 1“ и ж.к. „Дружба-2“, а впоследствие ще бъдат третирани и зелените площи в кварталите Абдовица и Димитър Миленков, както и в с. Бусманци.
 
????Планираното изпълнение по обработката пряко зависи от метеорологичните условия и се извършва при прогноза за минимум 48 часа без валежи.