Финансирането на основен ремонт на две съществуващи игрища в село Бусманци и кв. Абдовица одобри Столичният общински съвет

2022-07-22
Финансирането на основен ремонт на две съществуващи игрища в село Бусманци и кв. Абдовица одобри Столичният общински съвет
✅Финансирането от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за основен ремонт на две съществуващи игрища в село Бусманци и кв. Абдовица, одобри вчера Столичният общински съвет. Инвестицията от 240 хил. лева беше одобрена след доклад на зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов и общинския съветник Стефан Марков по предложение на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков до Съвета за Управление на СОПФ.
 
????⛹️‍♀️Игрището, което предстои да бъде реновирано в с. Бусманци е разположено в двора на т.нар. старо училище, а спортната площадка в кв. Абдовица се намира до парка. Спортните съоръжения в игрищата ще бъдат възстановени като многофункционални – за баскетбол и минифутбол с размери 30 на 20 метра.
 
????Разходването на средствата ще се извърши при спазване на Закона за обществените поръчки и Закона за публичните финанси.
????????⚽️Кметът Цеков развива възможностите за спорт на открито, за да бъдат насърчени децата и жителите на района от всички възрасти да спортуват и живеят активно. С подкрепата на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет в последните години в района бяха инвестирани средства в обновяването на спортни площадки и фитнеси на открито край училищни дворове, близо до жилищни блокове и места за отдих и разходка като парк „Дружба“.
✅Реконструирахме и обновихме отново с финансиране от общинския приватизационен фонд още три спортни площадки с комбинирани игрища за футбол и хандбал в ж.к. „Дружба-1“ до бл. 45 на ул. „Тирана“, до бл. 161 на ул. „Илия Бешков“ и на ул. "Иван Арабаджията".
 
✅Обновихме изцяло спортните площадки в кв. „Димитър Миленков“ и до бл. 40 в ж.к. „Дружба-1“. Реновирахме спортното игрище до 108. СУ „Никола Беловеждов“, а през юни 2019 г. върху общински терен с подкрепата на верига магазини „Практикер“, завършихме изграждането на спортна площадка до 163. ОУ „Черноризец Храбър“.
 
✅Разположихме уреди за фитнес на открито до бл. 517, бл. 319, бл. 226, бл. 414, до блокове 75 и 77 и до 150. ОУ „Цар Симеон Първи“, както и съоръжения за гимнастика на открито до бл. 301, до бл. 45 и в парка до 108. СУ „Никола Беловеждов“.
????????????????⚽️Изградихме спортни площадки за игра на футбол на открито и в дворовете на 144. ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“ и 185. ДГ „Звездичка“.