Образователна кампания по пожаробезопасност стартира в училищата в район „Искър“ по инициатива на кмета на района Ивайло Цеков

2022-09-23
Образователна кампания по пожаробезопасност стартира в училищата в район „Искър“ по инициатива на кмета на района Ивайло Цеков
????????‍????????Образователна кампания по пожаробезопасност стартира в училищата в район „Искър“ от днес. Кампанията се провежда по инициатива на кмета на района Ивайло Цеков, съвместно с 08. Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.
 
????????‍????????Инициативата започна от 163 ОУ „Черноризец Храбър“, където огнеборците показаха на учениците от какво се състои екипировката на пожарникарите и какво представлява оборудването на пожарния автомобил. Пожарникарите пуснаха сирените, качиха децата на пожарния автомобил, а накрая и заедно гасиха огън с пожарогасители. Огнеборците обясниха на учениците как трябва да се реагира при пожар и разказаха какво точно правят, когато влязат в горяща сграда.
 
????????‍????????Районната администрация „Искър“, съвместно с 08. РСПБЗНС подготви за учениците информационни брошури с полезни съвети за пожарната безопасност.
 
????????Кметът на района Ивайло Цеков изказва благодарност на началника на 08. РСПБЗНС комисар Камен Петров и на екипа от пожарникари от службата за съдействието при провеждане на кампанията!