550 първолачета прекрачиха училищния праг в "Искър". През учебната 2023/2024 г. стартира обновяването на сградата на 163. ОУ

2023-09-15
550 първолачета прекрачиха училищния праг в "Искър". През учебната 2023/2024 г. стартира обновяването на сградата на 163. ОУ
????С празнично настроение, цветя, музика и вълнение започна Новата учебна година в район „Искър“. Дворовете на училищата се изпълниха със стотици учители, ученици и родители.
✅В началото на тази учебна година кметът на район "Искър" Ивайло Цеков приветства учениците в 163. ОУ „Черноризец Храбър“. Пожела им успех и съобщи, че предстои сградата на училището да бъде цялостно обновена, а дворът и пространствата за игра на открито – облагородени. Очаква се ремонтите дейности за започнат тази есен.
✅„Това е резултат от дългогодишни усилия на районната администрация „Искър“, на училищното ръководство и училищното настоятелство. Кандидатствахме с готов проект, който отговаря на условията на програмата за модернизация на образователната среда на Министерство на образованието и науката по Плана за възстановяване и устойчивост“, каза кметът Цеков и добави: „Горд съм, че от 22 подали документи училища в Столична община, само пет са одобрени и едно от тях е 163. ОУ. Не без гордост мога да кажа и, че е второто оценено с най-много точки сред кандидатствалите училища в цяла България“.
✅За да уважи празничния ден на тържеството в 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ присъства общинският съветник от район „Искър“ Лорита Радева (Lorita Radeva). Тя поздрави училищното ръководство, учителите и учениците и им пожела да запазят за цялата учебна година вълнението от днешния празничен ден и то да ги води в преодоляване на препятствията и във всички пожънати успехи. „Носете имената на учителите в сърцата си и през годините, когато вече няма да сте ученици“, каза г-жа Радева.
✅Представители на районната администрация уважиха празника и във всички останали училища в район „Искър“ - 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“, 65. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“, 69. СУ „Димитър Маринов“, 89. ОУ „Д-р Христо Стамболски“, 108. СУ „Никола Беловеждов“ и Професионалната гимназия по транспорт.
✅Днес за първи път прага на училищата в район "Искър" прекрачиха 550 първолачета. Като подарък от Столична община те получиха светлоотразителни гривни, за да бъдат по-видими на път за училище.
✅По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, със съдействието на район „Искър“ и 08. РУ-СДВР, над 20 доброволци със светлоотразителни жилетки помагаха за организацията на движението пред централните входове на училищата в район „Искър“ преди началото на тържествата за Първия учебен ден.
✅Честит празник и на добър час!