Концерт по случай 3 март

2024-03-05
Концерт по случай 3 март

В навечерието на 3 март район "Искър" отбеляза Националния празник на България с тържествен концерт в Дома на културата "Искър".

В тържествения концерт организиран от районна администрация "Искър" и Дом на културата "Искър" се включиха Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов, формация “Ладена”,  фолклорният ансамбъл "Искри" към Дома на културата "Искър", както и ученици от 108-мо СУ “Никола Беловеждов”. Специално участие взе и актрисата Галя Асенова.  Участниците грабнаха сърцата на публиката със своя талант, прекрасно изпълнение на духова музика, български народни танци и български народни песни.

В началото на честването Ясен Русев - кмет на район “Искър” отправи приветствие към всички присъстващи. На първо място той пожела на всички да бъдат здрави, свободни, развиващи се и за напред заедно да продължат да отбелязват много светли дни.

“За мен е изключителна чест и гордост  да бъда тук сред вас в навечерието на Националния ни празник. Нека примерът на Левски, на Ботев, на Раковски, на Караджата да бъде предаван от поколение на поколение както и досега. Нека да учим децата си да бъдат горди българи с високо вдигнати глава и ръмене, да обичат трибагреника си, да обожават празниците си и да бъдат родолюбци, защото това е единственият начин да получим България и държавата, която ние искаме, такава каквато всички ние мечтаем - здрава, свободна и развиваща се”, добави кметът на район “Искър”. В заключение Русев поздрави всички присъстващи по случай Деня на самодееца и Баба Марта.

В честването се включи и председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров. “Преди 146 години нашата страна започва своя път към свободата, за да достигне до съединението и независимостта си. Демокрацията в България, която е изключително трудно изкована, във времето си нямаше да бъде същата и нямаше да може да бъде постигната без онзи подвиг на героите дали живота си за това днес да бъдем равни сред други европейски народи”, каза Петров и добави, че за него е изключителна чест да бъде част от тържествения концерт в район “Искър”. Той завърши приветствието си с пожелание към всички присъстващи по случай Деня на самодееца и Баба Марта.

Официални гости на събитието бяха общинският съветник Благовест Георгиев Благовест Георгиев и общинският съветник Драгомир Драгомиров.