Концертът „Да бъдем добри! Да бъдем съпричастни!“ обедини пет столични района в подкрепа на доброто и съпричастността сред подрастващите

2024-04-26
Концертът „Да бъдем добри! Да бъдем съпричастни!“ обедини пет столични района в подкрепа на доброто и съпричастността сред подрастващите

В Дом на културата „Искър“ се проведе концерт, организиран от Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на столичните райони „Искър“, „Младост“, „Подуяне“ „Слатина“ и „Кремиковци“.

Концертът протече под надслов „Да бъдем добри! Да бъдем съпричастни!“ и обедини пет столични района в подкрепа на доброто и съпричастността сред подрастващите.

От район “Искър” в концерта се включиха ученици от 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов” и 68 СУ „Академик Никола Обрешков“.

За себе си, задавайки си въпроса какво е да си добър, разбрах че когато сме заедно не само сме по-силни, но сме и по-добри. Това доказаха и всички деца от петте района, които участваха в концерта. С наближаването на едни от най-светлите християнски празници - Великденските, които носят в себе си посланията за вярата, любовта и съпричастността, ние трябва да си припомним, че именно от нас зависи да да бъдем по-добри хора и да правим света по-добър. Това заяви кметът на район "Искър" Ясен Русев.
 
Кметът на район "Искър" посочи, че за него е било удоволствие да се наслади на великолепното представяне на талантливите ученици, които са зарадвали публиката с изпълнение на песни и танци. Той изказа искрените си благодарности на Таня Груева, директор на 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов” и на Румяна Парцова, директор на 68 СУ „Академик Никола Обрешков“ и подари плакети на директорите на двете училища. Кметът на район "Искър" подари подаръци на учениците от 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов” и 68 СУ „Академик Никола Обрешков“ и благодари на фирма Пласи за безвъзмездното предоставяне на част от подаръка, който получиха учениците от район "Искър".