Предсрочни

парламентарни избори

11.07.2021 г. 

На 11.07.2021 г. ще се проведат предсрочни парламентарни избори за народни представители на република България. Тук ще бъдат публикувани всички документи и списъци, свързани с произвеждането на изборите на територията на СО-район "Искър". 

В случай на въпроси или нередности моля да се свържете с районната администрация. 

Обобщена информация за предстоящите избори на 11.07 може да видите на сайта на Столична община ТУК


Заповед №СОА21-РД09-828/11.06.2021 г. за промяна в адреса на избирателни секции 75 и 76 (кв. Димитър Миленков и кв. Абодовица)

Уведомление за консултации в район "Искър"


Предварителни избирателни списъци - част І

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г. за всички български граждани.

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

  • През Интернет на адрес https://www.grao.bg/elections/
    За общинските администрации, след идентификация с електронен подпис, сайтът предоставя възможността да се подават заявления за гласуване по настоящ адрес и да се регистрират удостоверения за гласуване на друго място по електронен път.
  • Чрез SMS
    Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
  • Чрез стационарен или мобилен телефон
    Избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Гражданите също така, могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес , ако населеното място на настоящия им адрес е различно от населеното място на постоянния им адрес, чрез страницата https://regna.grao.bg/.