До 18 септември Столична община удължава срока за подаване на формуляри за безплатна подмяна на отоплителни уреди с екологични алтернативи

2020-08-24

До 18 септември 2020 г., Столична община удължава срока за подаване на формуляри за участие в проекта за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични алтернативи.


 Желаещите да се включат ще имат възможност до 31.08. да се запознаят лично, защото ще продължи и изнесената разяснителна кампания по места. Целта е екипът на проекта да отиде при гражданите, предоставяйки възможност на всички желаещи да зададат лично въпросите си, както и да им съдействат при попълването на формуляра. Графикът на кампанията, както и повече информация за проекта, може да се намери на сайта: www.sofia.bg/opos.


 На територията на район "Искър" за живеещите в с. Бусманци и кв." Абдовица" и кв. "Д. Миленков" безплатна подмяна с алтернативни средства за отопление ще се изпълнява по проект на Столична община, финансиран по програма LIFE на ЕК. По него вече се изпълнява пилотната част.