Шест детски градини се включиха в инициативата „Засади цвете! Мисли зелено! Научи повече за рециклирането!“

2024-05-15
Децата от 96 ДГ „Росна Китка“, 13 ДГ „Калинка“, 36 ДГ "Пеперуда", 144 ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“, 185 ДГ „Звездичка“ и 108 ДГ “Детско царство” се включиха в съвместна инициатива на районната администрация и „Булекопак" - „Засади цвете! Мисли зелено! Научи повече за рециклирането!“.
Децата, техните учители, Ясен Русев - кмет на район “Искър”, представители на районната администрация и представители на “Булекопак” засадиха цветя в дворовете на детските градини и разговаряха с децата за ползите от разделното събиране на отпадъци, но и за това колко е важно да пазим планетата ни чиста.
 
По време на засаждането на цветята представители на районната администрация и “Булекопак” разговаряха с децата за това как да се грижат за новите си цветя, но и освен това им разказаха колко е важно да пазим планетата си чиста. Вярваме, че със засаждането на цветя в дворовете на детските градини заедно с децата спомагаме за ранното им възпитание да пазят природата и да се грижат за зелените площи в градината. Инициативата ще продължи и през следващата седмица.