В районната администрация се проведе инициативата “Ден на отворените врати – децата питат, кметът отговаря!”

2024-05-15
????️В районната администрация се проведе инициативата “Ден на отворените врати – децата питат, кметът отговаря!”. В рамките на инициативата Ясен Русев - кмет на район “Искър” се срещна с представители на ученическите съвети към училищата в район „Искър“.
????????‍♂️В инициативата се включиха ученици от 163 ОУ „Черноризец Храбър“, 150 ОУ „Цар Симеон Първи”, 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“, 69 СУ "Димитър Маринов" и 108 СУ "Никола Беловеждов".
????По време на срещата кметът на район “Искър” запозна учениците с работата на отделите в администрацията и ги запозна с част от заместник-кметовете на района, а именно инж. Кирил Кирилов и Александър Иванов. Заместник-кметовете разказаха на учениците за кои ресори отговарят, а след това се проведе дискусия за това какви стъпки могат да се предприемат, за да направим района ни по-приветлив за живот. По време на дискусията се обсъдиха и идеи за съвместни инициативи и провеждане на културни събития, които биха били интересни за учениците.
????Кметът на район “Искър” отбеляза, че инициативата цели да насърчи подрастващите в тяхната гражданска активност и уточни, че желанието му е инициативата да се превърне в традиция за района и училищата. Той допълни, че тайната за успеха се крие в екипната работа.