Кметът на София Васил Терзиев посети район "Искър"

2024-07-03
 
Кметът на София Васил Терзиев посети район "Искър".
Кметът на район "Искър" Ясен Русев и кметът на София Васил Терзиев направиха съвместна проверка на строежа на 108 ДГ - Филиал, както и на новоизграждащия се тротоар, паркинг и линеен парк на ул. „Чудомир Топлодолски“, намираща се пред училищните дворове на 89 ОУ “д-р Христо Стамболски” и 69 СУ "Димитър Маринов".
Двамата обсъдиха, че изграждането на нова инфраструктура на територията на района подобрява неговия облик, но и прави придвижването на гражданите по-лесно и удобно. По време на проверката на новостроящия се тротоар и паркинг кметът на район "Искър", запозна Васил Терзиев с технологията, по която се изгражда, за да се гарантира дълготрайност, надеждност и носимоспособност. "Паралелното изграждане и на линеен парк ще допринесе за облагородяване на пространството пред училищните дворове на 89 ОУ д-р Христо Стамболски и 69 СУ "Димитър Маринов", подчерта кметът на район "Искър".
По време на проверката на строежа на 108 ДГ - Филиал г-н Русев запозна кметът на София с извършените до момента строителни дейности и характеристиките на новостроящата се сграда.
"Филиала към съществуващата „108 ДГ - централа“ ще има шест групи като две от тях ще бъдат яслени. В детската градина ще бъде изграден и физкултурен салон. Уверих кмета на София, че строителството на детската градина се изпълнява в срок и се очаква в края на годината тя да бъде готова", посочи г-н Русев по време на проверката на строежа.
Освен двете проверки, които се извършиха, се прове и среща, на която кметът на район "Искър" Ясен Русев запозна Васил Терзиев с неговия екип ми. "Всички се обединихме около това, че когато работим прозрачно, работата се върши по-лесно. По време на срещата ни коментирахме и какви стъпки трябва да се предприемат, за да се подобри ефективността на администрацията", коментира кметът на район "Искър".