Къщичката за книги край езерото отново очаква читатели

2020-05-29
Къщичката за книги край езерото отново очаква читатели

За втора поредна година в къщичката за книги в парка край езерото в ж.к. „Дружба-1“ нови популярни заглавия радват посетителите му.
По традиция в Деня на българската култура и славянската писменост и тази година общинският съветник от район „Искър“ и председател на комисията по околна среда към Столичния общински съвет Lorita Radeva и кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков допълниха малката открита библиотека с интересни заглавия – „Български народни приказки“, Български гатанки, пословици, поговорки и скоропоговорки“ и „Български предания и легенди“.

Откритата малка библиотека е от типа вземи, прочети и отново върни. Много жители на района се включиха в проекта като оставяха интересни заглавия и се наслаждаваха на четенето при разходка край езерото.

Миналата година част от тях бяха и автори на сборника „Талантите на „Искър“, които оставиха собствените си екземпляри от книгага, издадена и безвъзмездно раздадена от районната администрация на жители на района по повод празника на Светите братя Кирил и Методий.