Два проекта "Достъпна среда" бяха спечелени в район "Искър"

2020-07-29
Два проекта "Достъпна среда" бяха спечелени в район "Искър"

Два проекта от ежегодната програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ на Министерството на труда и социалната политика, осигуряващи изграждането на рампи за трудноподвижни хора, бяха спечелени тази година в район „Искър“.
 

30-годишният Фитим от блок 118 в ж.к. „Дружба-1“ и друго 15-годишно дете от район „Искър“ ще могат съвсем скоро да излизат навън, без да се налага да преодоляват стълбища, след съвместната работа между служители от районната администрация и екип от проектанти, които дариха техническия проект, необходим за кандидатстване.
 

Общо 54 съоръжения в помощ на трудноподвижни хора по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ са изградени в страната през миналата година, съобщават от министерството. На страницата www. mlsp.government.bg можете да намерите подробна информация за условията за кандидатстване и нужните документи за тази програма.
 

Поздравяваме спечелилите проектите в район „Искър“ от името на районната администрация и зам.-кмета Petar Mollov, ръководил работата, и благодарим на всички, които помогнаха това да се случи. В районната администрация бяха получени благодарствени писма от семействата спечелили проекта.