Две рампи за трудноподвижни хора вече са монтирани в район "Искър"

2020-11-16
Две рампи за трудноподвижни хора вече са монтирани в район "Искър"

Две рампи за трудноподвижни младежи вече са изградени и монтирани в район "Искър" по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ на Министерството на труда и социалната политика с подкрепата на кмета на район „Искър" Ивайло Цеков.
 

Двата проекта, изпълнени в рамките на няколко месеца, бяха осъществени с активната роля на зам.-кмета на района Petar Mollov , както и на екип от проектанти, които дариха техническите проекти, необходими за кандидатстване.
30-годишният Фитим и 17-годишният Петър вече могат да излизат навън, без да е нужно да разчитат на помощ, за да преодолеят стълбища. Освен рампите с наклон пред блоковете, във входовете са монтирани специални съоръжения, които се задействат с дистанционно управление. Така подвижните платформи сами стигат до количките.
 

"Фитим вече посети обновения парк „Дружба“, много го харесва, той е изключително щастлив, искаше дори да има парти, за да почерпи за платформата", разказа майката на момчето Йорданка Пирота.
Общо 54 съоръжения в помощ на трудноподвижни хора по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ са изградени в страната през миналата година, съобщават от министерството.
На страницата www. mlsp.government.bg можете да намерите подробна информация за условията за кандидатстване и нужните документи за тази програма.

 

Кметът Ивайло Цеков и районна администрация „Искър“ изказва специални благодарности на всички, работили по проектите. СО-район „Искър“ ще продължи да подкрепя и през следващата година всички, кандидатстващи по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ на Министерството на труда и социалната политика.