С обогатяване на библиотеките и откриване на кабинет по вероучение отбелязахме 11 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий и Професионалния празник на библиотекаря

2021-05-11
С обогатяване на библиотеките и откриване на кабинет по вероучение отбелязахме 11 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий и Професионалния празник на библиотекаря

С обогатяване на колекциите на библиотеките на всички училища в район „Искър“ и откриване на кабинет по вероучение днес отбелязмаме 11 май - Деня на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекарите.


От години наред общинският съветник и председател на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет  Лорита Радева заедно с кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков участват в редица образователни и дарителски инициативи за подаряване на книги в читалища, училища и детски градини.


Тази година  Местната комисия за борба срещу  противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организира закупуване на огромен брой книги, както и исторически и географски карти за нуждите на училищата в района.  Целта е чрез четене на книги и развиване на любознателността и наблюдателността да насърчим и повишим грамотността и творческата мисъл на учениците.  


На тържествено откриване на напълно възстановения кабинет по вероучение в 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ днес присъства д-р Ваня Кастрева, началник на РУО-София град и много гости. Отец Христо от църквата край езерото "Свети преп. Наум Охридски" извърши освещаване на новото учебно място и пожела здраве на всички, а второкласници от училището изнесохаа кратка проглама. 


Кабинетът е възстановен благодарение на работа на директора на училището г-жа Виолина Велкова и екипа й. За оборудването на кабинета е помогнал с дарение и храмът край езерото.  Кабинетът по вероучение е бил открит за първи път точно на същата дата преди години и е бил първият подобен в столицата. От есента на следващата учебна година всички деца, които желаят, ще имат възможност да го посещават. 

Честит празник!