Метално сърце за събиране на капачки беше поставено в село Бусманци

2021-07-07
Метално сърце за събиране на капачки беше поставено в село Бусманци
 
Червено метално сърце за събиране на пластмасови капачки беше монтирано днес по инициатива на кмета на Бусманци Калоян Стойнов в центъра селото. С поставянето на сърцето изразяваме своята съпричастност към кампанията „Капачки за бъдеще“ за закупуването на кувьози за новородени и детски линейки, предназначени за болниците в страната.
За да подкрепят инициативата лично на място присъстваха общинският съветник и председател на комисията по опазване на околната среда към Столичния общински съвет Лорита Радева, кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков , както и председателят на Дружеството на инвалида в село Бусманци Алексана Янкова. Изработването на металното сърце е осъществено с подкрепата на фирма-дарител, намираща се на територията на селото.
 
Малките Михаил, Калоян и Сашко бяха първите, които поставиха събраните пластмасови капачки в новото сърце. "Децата и природата са най-ценното в живота ни! С участието си в инициативата "Капачки за бъдеще" обединяваме грижата за най-малките и най-беззащитните - недоносените деца, с огромната отговорност да пазим природата чиста и да пестим природните ресурси" , подчерта г-жа Радева.
„Вече няколко години продължава традицията да се събират капачки от служителите в районната администрация „Искър“. С личния си пример хиляди хора доказаха, че когато всеки един от нас участва активно, заедно можем да помогнем както на нашите деца, така и на природата около нас“, заяви кметът на район „Искър“ Цеков.