Изложение на Средните училища популяризира високото ниво на образование в район "Искър"

2022-06-16
Изложение на Средните училища популяризира високото ниво на образование в район "Искър"
✍️????‍????????‍????Средните училища в район „Искър“ предлагат качествено образование и високите резултати на учениците през годините са признание за техния труд и гордост за района!
За да популяризираме специалностите и дисциплините, които средните училища в район „Искър“ предлагат, районната администрация организира изложение на средното образование. Събитието се проведе вчера в градинката до ОКИ-Дом на културата „Искър“. На мястото бяха разположени щандове на всички средни училища на територията на района – 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“, 69. СУ „Димитър Маринов“, 108. СУ „Никола Беловеждов“, Професионалната гимназия по транспорт и Частната професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“.
✍️На щандовете на училищата ученици и учители консултираха деца и родители за възможностите, които учебните заведения предлагат в сферата на Средното образование. На изложението присъстваха и общинският съветник от район „Искър“ Лорита Радева и кметът на района Ивайло Цеков, които поздравиха преподавателите за качественото образование, което предлагат на своите възпитаници, а учениците - за високи резултати, които показват на състезания, олимпиади, изпити. Наред с много ученици и родители, г-жа Радева и г-н Цеков се включиха и в благотворителния базар на 108. СУ, в който учениците от училището продават свои произведения - картини и ръчно изработени декоративни възглавнички, като средствата ще бъдат дарени на клиниката по неонатология към Майчин дом.
❗️Още информация за специалностите и дисциплините, които Средните училища в район „Искър“ предлагат може да видите по-долу:
????‍????Иновативно 68. СУ “Академик Никола Обрешков“ обявява държавен план-прием в 8. клас в две паралелки - СТЕМ профил „Природни науки“ и СТЕМ профил „Софтуерни и хардуерни науки“. Училището разполага с Център по природни науки, изследвания и иновации “Рене Декарт” , който осигурява условия за 6 режима на обучение, предпоставка за формиране на култура за иновации и реализация.
ℹ️Повече информация можете да откриете в интернет сайта на училището - https://68su.org/…/%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0…/
 
????‍????Иновативно 69. СУ „Димитър Маринов“ предлага за учениците след седми клас една паралелка с профил „Икономическо развитие“ с разширено изучаване на английски език, профилиращи предмети – АЕ, география и икономика, втори чужд език – руски.
ℹ️Повече информация може да откриете на интернет страница на училището - https://www.sou69.com/
 
????‍????Иновативно училище по предприемачество 108. СУ „Никола Беловеждов“ обявява прием в осми клас в профил „Предприемачески“, две паралелки с интензивно изучаване на Английски език и втори чужд език – немски/руски.
ℹ️Повече информация може да откриете в сайта на училището на адрес - https://www.108su.net/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-v%D0…
 
????‍????Професионална гимназия по транспорт предлага прием след седми клас в специалностите „Митническа и данъчна администрация“, „Спедиция, транспортна и складова логистика“, Автомобилна мехатроника“ и „Автотранспортна техника“.
ℹ️Повече информация за специалностите и придобитите след завършването им професионални знания и умения може да научите в интернет страницата на ПГТ - http://pgts.sf-net.eu/
 
????‍????Частната професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ е първото по рода си учебно заведение, което предлага професионална програма в областта на музиката и театъра чрез работа с вокални и музикални педагози, актьори, режисьори и хореографи. Гимнацията обявява прием за 8. и 9. клас по специалностите „Поп и джаз пене“ и „Актьорско майсторство“.
ℹ️Повече информация основните предмети, които се изучават в специалностите ни може да откриете на интернет страницата на училището - https://acatamus.bg/
 
????Пожелаваме успех на всички ученици от район „Искър“ и благодарим на директорите на училищата в района и учителите за съдействието при организацията на изложението на Средните училища в района.
????????Напред! Науката е слънце!